​Hvordan foregår en rodbehandling?

Hos Lyngby Tandplejecenter har vi mange års erfaring med rodbehandling. Når en tand rodbehandles, gøres dette med henblik på at fjerne bakterier, der er trængt ind i tandens indre. Bakterier kan her forårsage store skader og ikke mindst lede til voldsomme smerter, hvis ikke de fjernes i tide. 

Mange former for tandpine skyldes en infektion, som ikke er blevet opdaget. Hvis du går rundt med smerter i dine tænder, skal du skynde dig at bestille tid til en konsultation, så problemet kan udredes.

Hvad koster en rodbehandling?

Du kan se et overblik over alle vores priser her på hjemmesiden. Hvis du har spørgsmål til tilskud eller forsikring, hjælper vi dig så godt, vi kan.

Første skridt: Røntgenfotografering

De fleste rodbehandlinger indledes med, at der bliver taget et røntgenbillede. Et røntgenbillede giver tandlægen mulighed for at se den del af tanden, der ikke er synlig i munden. Da det ofte er denne del af din tand, der er fokus på i forbindelse med rodbehandling, er et røntgenbillede det første, der tages.

På røntgenbilledet kan tandlægen danne sig et indtryk af problemets omfang samt dybden af tandens kanaler, hvilket har betydning for den videre behandling.

Fjernelse af bakterier og dødt nervevæv

Inden rodbehandlingen påbegyndes, tilbyder vi at lægge en lokalbedøvelse. På denne måde vil du ikke opleve smerter, mens behandlingen står på.

Selve rodbehandlingen indledes med at bore et hul i tanden. Dette giver adgang til tandkanalerne. For at fjerne de bakterier, der er trængt ind til tandnerven, og dermed komme betændelsestilstanden til livs, benytter vi rodfile, som er så tynde, at de kan nå ned i rodkanalerne. Her fjernes bakterier og eventuelt dødt nervevæv, og for at sikre, at vi ikke efterlader nogen bakterier, supplerer vi med at skylle tanden med en desinficerende væske.

Når dette er gjort, fylder vi tanden op med et rodfyldningsmateriale, og afslutningsvis erstatter vi den tabte tandsubstans med en fyldning og ofte en krone for at undgå at tanden flækker. 

Kontakt os hør mere eller book din konsultation online

Har du nogle ubesvarede spørgsmål? Eller vil du gerne høre mere om det eventuelle forløb med rodbehandling, du skal igennem? Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om dine symptomer og behandlingsmuligheder. Efter det indledende tandeftersyn vil tandlægen kunne sige mere om behovet for rodbehandling.

Vores klinik ligger i Kongens Lyngby, hvor vi bl.a. har patienter fra Lyngby, Virum, Bagsværd og omegn.

Du kan henvende dig på telefon 45 88 02 34 eller skrive til os via kontaktformularen eller vores e-mail mail@lyngbytand.dk.

Desuden kan du altid bestille tid via vores online bookingsystem.

Har du spørgsmål til vores behandlinger?

Ønsker du at høre mere om hvilke behandlinger, vi kan tilbyde dig?

Ring til os i dag på telefon 45 88 02 34 eller bliv ringet op af os.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Lyngby Tandplejecenter

Lyngby Hovedgade 29, 2

2800 Kongens Lyngby

​Find vej til klinikken

Telefon: 45 88 02 34

E-mail: mail@lyngbytand.dk

facebook​  instagram

Åbningstider i klinikken

Mandag

08.30 - 15.00

Tirsdag

08.00 - 17.00

Onsdag

08.00 - 15.00

Torsdag

08.30 - 18.00

Fredag 

08.00 - 14.00

Åbningstider på telefonen

Mandag

08.00 - 14.00

Tirsdag

08.00 - 15.00

Onsdag

08.00 - 12.00

Torsdag

08.30 - 16.30

Fredag 

08.00 - 12.00