Bestil tid
Bestil tid

Slider > Hvide tænder

Blegning

Her finder du ofte stillede spørgsmål omkring blegning af tænderne.

Hvis du vil læse om fx. rodbehandling, så kan du gøre det her.

Er det farligt for tænderne?
Nej, det er ikke skadeligt for tænderne at blege under kontrollerede forhold – dvs. når uddannet personale undersøger og behandler dig. Der kan opstå følsomhed i tænderne forbigående, men dette fortager sig i løbet af nogle dage.

Hvor længe holdet det?
Det er meget individuelt, men når man bleger med skinne-metoden, holder blegningen ofte mellem 2-4 år. Men dine spise-/drikke- og rygevaner påvirker selvfølgelig tændernes farve.

Kan det gå galt og bliver mine tænder plettede?
Nogle tænder er fra naturens side lidt spættede med hvide områder. I nogle tilfælde vil dette kunne udjævnes, da den omgivende tand nu bleges, så den ligner de hvide pletter. Og dermed ser hele tanden faktisk mere ensartet ud. Andre gange er det de hvide områder, der tager mere imod, og forskellene tydeliggøres. Derfor tilbydes du også kontrol af behandlingen efter ca. 5 dage, så vi kan vurdere situationen.

Hvad med laser og lyslamper – er det ikke nemmere?
Al uafhængig forskning omkring blegning viser, at lamper og laser ikke fremmer processen. Men det ser smart ud i reklamerne. På vores klinik har vi valgt den sikre metode, der dokumenteret virker bedst, nemlig skinne-behandlingen.